KVKK WhatsApp Hakkında Açıklama Yaptı!

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan WhatsApp zorunlu güncelleme kararı hakkında, KVKK WhatsApp açıklaması yaptı. Olay üzerine KVKK, yarın ki toplantıda konuyu ele alacaklarını açıkladı.

WhatsApp’ın kişisel verilerinin paylaşılması konusunda Kişisel Verileri Koruma Kurulu, yarın yapacakları toplantıda konusu ele alacaklarını açıkladı. Duyuru resmi sitelerinde yer aldı. Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun internet sitesi üzerinde yaptığı açıklamada, WhatsApp Inc. tarafından, WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyenlerin kişisel verilerinin işlenmesine ve yurt dışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği hatırlatılan bir duyu paylaştı.

Bunu da Sevebilirsiniz = WhatsApp Sözleşmesi İptal! WhatsApp Geri Atım Attı!

KVKK WhatsApp Açıklaması

Ayrıca duyuruda WhatsApp’ın zorunlu güncellemesine onay vermeyenler uygulamayı kullanamayacağı ve beraberinde hesaplarının silineceği hakkında bilgilerin yer aldığı görülüyor. Duyurunun geneli itibarı ile yapılan açıklamada “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 15’inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12 Ocak 2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.” şeklinde ifadelere yer verilmiştir.

Bunu da Sevebilirsiniz = Okan Karacan Koronavirüs Nedeniyle Hastaneye Kaldırıldı!

haberyuvasi

Yaklaşık 10 senedir profesyonel olarak internet sektöründe hizmet veren, binlerce blog makaleleri yazan, şimdi ise Haber Yuvası sitesindeki haber içeriklerini en güncel bir şekilde sizlere sunmayı hedefleyen bir garip sitenin bir garip yazarı. Haber okumayı seven biri olarak, benim gibi haber okumak isteyenler için son dakika haberleri hakkında paylaşımlar yaparak gündemi takipte kalmanıza olanak sağlıyoruz. Spor haberleri, Teknoloji haberleri, Ekonomi haberleri ve magazin haberleri gibi daha birçok konuda sizlere haber okuma imkanı sunmaya çalışıyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir